İdare Hukuku Bağlamında E–Devlet Dönüşümü ve Uyap Ömür Kadri Sarı  - Kitap
İdare Hukuku Bağlamında

E–Devlet Dönüşümü ve Uyap

1. Baskı, 
Ağustos 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
207
Barkod:
9786053007906
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
238,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
E-dönüşüm, vatandaşların her gün karşı karşıya geldiği idarenin işlemlerini, yapısını ve işleyişini etkilemiştir. İdari işlemlerin temel unsurlarında değişimler meydana gelmiştir. E-imza kullanımının yaygınlaşması, e-idarenin gelişimine katkı sunmuştur. Elektronik ortamda yapılan işlemlerde güvenliğin sağlanmasında e-imza çok önemli bir unsurdur. 5070 sayılı yasal düzenleme ile ülkemizde e-imzanın kullanımına dair çerçeve belirlenmiştir. İdari alanda yapılan e-işlemlere ilişkin e-imza alanında hususi düzenlemelerin yapılması beklenmektedir.
Çalışmanın diğer bir yönünde, e-devlet dönüşümünün adalet hizmetlerinin sunumuna yansıması olan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) Bilişim Sistemi, UYAP çalışmalarının tarihsel seyri ve yargılama sistemimize katkıları ele alınmış. Ayrıca, bu bilişim sisteminin kullanımının İdari Yargılama alanına katkıları ve sistemdeki yeniliklerin adil yargılanma hakkına katkıları incelenmiş.
Çalışma oluşturulurken konular hakkında detaylı incelemeler, araştırmalar yapılmış, elde edilen veriler idare hukukunun sınırları çerçevesinde aktarılmaya gayret edilmiş. E-devlet hizmetleri sunan gelişmiş kurumların yöneticileri ile görüşülmüş, e-idari işlem tesis eden kuruluşların uzmanları ile mülakatlar yapılmış, pratikteki işleyiş yerinde gözlemlenmiş. İdare teşkilatında e-dönüşümle meydana gelen değişimin mevzuatımızda yeterince yer almadığı görülmüş. Uygulamada yürüyen elektronik süreçlerin mevzuatta da altyapısının oluşturulması gerektiği vurgulanmış. Her bölümde değerlendirilen konulara ilişkin ülkemizin faydasına olacak öneriler oluşturulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)