Polis Yönetimi ve Hukuku Ramazan Cengiz Derdiman  - Kitap

Polis Yönetimi ve Hukuku

1. Baskı, 
Ekim 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
522
Barkod:
9786053950103
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
231,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kolluk, yetkilerinin yerine getirirken temel hak ve hürriyetle aykırı davranmamalıdır; diğer bir ifadeyle, kanunlarla verilen yetkilerinin dışına çıkılmamalıdır. Hukuka bağlı devletlerde temel hak ve hürriyetlerin sınırı ile kamu düzeninin korunması gerekleri arasında makul bir denge kurulmalı ve kolluğa kanunla yetki verilirken de bu ölçütlere uygun davranılmalıdır.
Bu çerçevede kolluk faaliyetleri iki yönlü faaliyetler olup yetkiyi hukuka uygun kullanması bakımından kolluk görevlisine itina görevi yüklemekte, buna karşılık kolluk hizmetlerinden yararlananlara veya kolluk müdahalesi ile muhatap olanlara da kolluk yetkilerinin kanunlara uygun kullanılmasını talep edebilme imkânı vermektedir.
Mevzuattaki en son değişikliklere göre yeniden yazılan bu kitap, polislik ve yetkileri bakımından genel bilgilere; kişi hakları karşısındaki görev ve yetkilerine ve polisi ilgilendiren mevzuata da yer vermektedir.
Çalışma, yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılabileceği gibi, hem kolluk görevlilerine hem de kolluk faaliyetleri ile muhatap olabilecek herkese, kolluk görev ve yetkilerine ilişkin bilgiler vermeyi hedeflemektedir.