Siyasal Tarih Muharrem Tünay  - Kitap

Siyasal Tarih

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
227
Barkod:
9789755331096
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
99,00
İndirimli (%10):
89,10
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Prof. Dr. Muharrem Tünay bu eserinde siyasal tarih konusuna farklı bir yaklaşım getirmektedir. Bu yaklaşıma göre tarih sadece antlaşmalar, ittifaklar ve savaşların toplamından ibaret olmayıp ayrıca ekonomik, siyasal, sosyal yapıları ve ilişkileri de içermektedir. Örneğin, geleneksel diplomasi tarihinden farklı olarak Ortaçağ düzeninden modern topluma geçiş süreçleri, sanayileşme modelleri ve azgelişmişlik kuramlarının incelenmesi kitapta önemli bir yer tutmaktadır.
Olaylara ve tarihsel gelişmelere bu çerçevede bakıldığında uluslararası düzeyde neden kutuplaşmaların bu kadar sık ve keskin olduğu ve neden bazı temel faktörlerin dünya savaşlarına yol açtıkları daha iyi görünmektedir. Ortaçağ düzeninin yıkılması sonucunda ortaya çıkan Fransız ve Sanayi devrimlerinin iç dinamikleri bu tarihsel süreç içerisinde incelenmekte ve daha sonra da İkinci Dünya Savaşı'na kadar uzanan çizgide ulusal ve bölgesel farklar göz ardı edilmeksizin belli başlı olaylar ve gelişmeler araştırılmaktadır.
Sonuç olarak Prof. Dr. Muharrem Tünay'ın bu eseri yakın tarihe yeni bir çerçeve içerisinde bakabilmenin bir rehberi biçiminde değerlendirilebilir.
(Tanıtım Bülteninden)