Dijital İş Yaşamı Tüm Boyutlarıyla Elektronik Ticaret Dr. Muammer Zerenler  - Kitap
Dijital İş Yaşamı

Tüm Boyutlarıyla Elektronik Ticaret

1. Baskı, 
Aralık 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
458
Barkod:
9789944165792
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
46,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsanlık tarihi kadar geçmişi olan ticaret, insan hayatının vazgeçilmez unsurlarından birisidir. İlk çağlardan günümüze insanoğlu gereksinmelerini karşılayabilmek İçin kendisinde bulunmayan ihtiyaç malzemelerini diğer insanlardan karşılama yoluna gitmiştir. Başlangıçta malın mal ile değişimi şeklinde gerçekleşen ticaret, değişen ve gelişen teknolojiye bağlı olarak şekil değiştirmiş ve gelişmiştir. Günümüzde gelinen nokta; dünyanın her yerinden birbirlerini görmeden çeşitli elektronik araçlar yardımıyla insanların birbirleriyle iletişim kurarak ticaret yapabilmesidir.
Ticaretin kolaylaştırılması ve etkinleştirilmesi için güncel ve doğru bilgilere ihtiyaç vardır. Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin sonucunda, ticaret her geçen gün daha etkin ve daha esnek bir şekilde yapılabilecek hale gelmiştir. Internet, dünyada milyonlarca kişinin iletişim kurmasını sağlayan dev bir bilgisayar ağı haline gelmiştir. Bu ağ üzerinde iletişim, insanların nerede yaşadığı ve hangi zaman diliminde bulunduğu bir önem taşımaksızın yapılmakta, istenilen bilgiye, izin verilen oranda ulaşılarak küresel boyutta yakınlaşma gerçekleşmektedir. Bunun sonucunda, iletişim yapısının unsurları kadar iletişimin tarafları, İş yapma biçimleri de dijitalleşmektedir.
Dijitalleşme, verilerin sanal bir ortamda saklanmasını, iletilmesini ve alınabilmesini ifade eden bir süreçtir. Böylece bilgisayarların arasında kurulan ağlar yoluyla dünyanın bir ucundan ötekine her türlü bilgi aktarılabilmektedir. Çok hızlı gelişen bilişim teknolojilerini iyi kullanan, bilgiyi en iyi şekilde organize eden, üretimde, satışta, pazarlamada ve yönetimde bilgisayar ağlarım verimli bir şekilde kullanan işletmeler, diğerlerine göre üstünlük sağlayacaktır. Geleceğin işletmeleri, birbirine müşteri ve hizmet birimi olarak yapılanan unsurları bir ağ sistemine dönüştürecektir
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilgiye Dayalı Ekonomi
.
Tarihselden Güncele Eloktronik Ticaret
.
Elektronik Ticaretin Kapsamı
.
Elektronik Ticaret Modelleri
.
Elektronik Ticarette Ödeme Modelleri
.
Elektronik Ticarette Ödeme Sistemleri
.
Elektronik Ticaretin Araçlarıı