Bulut Bilişimde Kişisel Verilerin Korunması Yrd. Doç. Dr. Armağan Ebru Bozkurt Yüksel  - Kitap

Bulut Bilişimde Kişisel Verilerin Korunması

1. Baskı, 
Ağustos 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
224
Barkod:
9786050501148
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın konusunu buluttaki kişisel verilerin korunması oluşturmaktadır.
Bulut bilişime güvenin artırılması için güvenlik ve gizliliğin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bulutta depolanan verilerin silinebilmesi, depolanan verilerin diğer bulutlar arasında transferi, verilere erişimde kullanıcılara sağlanacak daha fazla kontrol sağlayacak uygulama ve hizmetlerin olması gerektiği de Avrupa Komisyonumun ha¬zırlattırdığı araştırma raporlarında belirtilmektedir.
Bu çalışmada öncelikle bulut bilişim teknolojisi ile ilgili genel bilgi verilmiştir. Daha sonra kişisel verilerin korunması ile ilgili düzenlemelere ve bulutta hangi verilerin kişisel veri teşkil edeceğine değinilmiştir. Çalışmanın devamında bulut bilişimde aktörler ve bunların hukuki sorumluluklarına yer verilmiştir. Son olarak buluttaki verilerin gizliliği ve güvenliği konusu ele alınmıştır.
Açıklamalarda Avrupa Birliği'nde halen yürürlükte olan Veri Koruma Direktifi ve ülkemizde 24.03.2016 tarihinde kabul edilen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'ndaki düzenlemeler temel alınmıştır. Çalışmada Aralık 2015 tarihinde Avrupa Birliği Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu'nun metni üzerinde anlaştığı ve Avrupa Birliği Parlamentosu'nun 14 Nisan 2016 tarihinde onayladığı Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne de değinilmiştir.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Bulut Bilişim
.
Bulut Bilişim ve Kişisel Veriler
.
Bulut Bilişimde Aktörler ve Sorumlulukları
.
Buluttaki Verilerin Gizliliği ve Güvenliği