Psikolojik Danışmanlar İçin Psiko–Eğitsel Gruplar Hazırlama ve Uygulama Rehberi Nina W. Brown  - Kitap
Psikolojik Danışmanlar İçin

Psiko–Eğitsel Gruplar

Hazırlama ve Uygulama Rehberi

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
312
Barkod:
9786055213374
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
237,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın birçok yazılma amacı vardır ve bunlardan en önemlisi, grup dersi öğrencileri için bir kaynağa duyulan ihtiyaçtır. Bu kitap sosyal yardım çalışanları için psiko-eğitsel gruplara odaklanırken, okul psikolojik danışmanları, kurumsal eğitimciler, alkol ve madde bağımlılığı eğitimci ve danışmanları ve yardım grupları organizatörleri de bu kitabı kullanışlı bulacaktır.
Bu kitap psiko-eğitsel gruplar planlama, uygulama ve değerlendirme için bir kaynak kitap olarak geliştirilmiştir. Çeşitli psiko-eğitsel grupları vurgulayan (örneğin öfke yönetimi) öğrenme teorilerini ve öğretme ilkelerini sunan birçok kaynak mevcuttur. Ancak bu üç unsuru birleştirerek sunan bir kaynak görmedim. Bu kitap, bu boşluğu doldurmaya çalışmaktadır.
Dahası, öğrenciler iş hayatına atıldıklarında mesleklerinin psiko-eğitsel gruplar uygulamayı gerektirdiğini bildirmektedirler ve sosyal hizmet çalışanları ile diğer ruh sağlığı uzmanları, psikolojik danışma ve grup terapilerine ek olarak psiko-eğitsel gruplar hazırlama ve uygulama gerekliliğini vurgulamaktadırlar. Daha kısa süreli grupla psikolojik danışma trendi (eğilimi) psiko-eğitsel gruplara olan ihtiyacı ön plana çıkarmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yapılama
.
Lider Gelişimi ve Kolaylaştırma Becerileri
.
Lider Yeterlikleri
.
Uygulamalar