Tanımlayıcı İstatistik Prof. Dr. Şanslı Şenol  - Kitap

Tanımlayıcı İstatistik

2. Baskı, 
Aralık 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
326
Barkod:
9786051331621
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İstatistik bilimini oluşturan istatistik konularının toplam on dört bölümde incelendiği Tanımlayıcı İstatistik ve Çıkarsamalı İstatistik, kullanım açısından daha uygun olacağı düşünülerek iki ayrı kitap şeklinde yazılmıştır.
İstatistik konusunda kapsamlı bilgi edinilmek istendiğinde kendi dilimizde yazılmış tüm istatistik konularını kapsayan, uygulamaları çok olan yayın sayısının yok denecek kadar az olduğu görülür. Özellikle birer istatistikçi adayı olan istatistik bölümü öğrencilerinin, istatistiği araç olarak kullanması zorunlu olan diğer öğrencilerin ve araştırmacıların kitap gereksinimini karşılamayı, ayrıca günümüzde gerek işletmelerde gerekse bilimsel araştırmalarda istatistik yöntemlerinden yararlanmak isteyenlere yardımcı olmayı amaçlayan bu kitaplarda, olayların sayısal bilgilerle değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler uygulamalı örneklerle açıklanmıştır. Bölümlerde verilen örneklere ek olarak yine bölümlerin sonunda okuyucunun kendisini kontrol edebilmesi için problemlere ve seçilen bazı problemler için çözümlere de yer verilmiştir. Böylece kitaplar, teorik olarak anlatılan konuların daha iyi anlaşılmasını sağlamak için çözülen çok sayıda örnek problemin yanı sıra çözümlü ve diğer problemlerle zenginleştirilmiştir.
Tanımlayıcı İstatistik kitabında, istatistik bilimi ve olasılık kuramı ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Verilerin özetleme yolları, merkezi eğilim ve dağılım ölçüleri, olasılık dağılımları ile istatistiksel hesaplamalar için büyük önem taşıyan türetilmiş dağılımlar incelenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler