Bilgisayar Grafikleri Atılım Çetin  - Kitap

Bilgisayar Grafikleri

1. Baskı, 
Kasım 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18.5x23.5
Sayfa:
230
Barkod:
9789753477017
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, binlerce dolara mal olan film sahnelerinin, yine çok yüksek masrafları olan havacılıkta pilot eğitimi için yapılan uçuşların yerini bilgisayarlarda hazırlanmış özel efekt ve animasyonlar ile similatörler alıyor. Her biri yüz binlerce hatta milyonlarca dolara mal olan yeni teknolojiler masrafları azaltırken beraberlerinde yeni iş alanları getiriyorlar.
Bilgisayar Grafikleri çok yüksek miktarlarda paraların döndüğü bu sektörlerin can damarı konumunda. Tüm bunların yanında benzetim ve eğlence alanlarında da bilgisayar grafiklerinin ortaya koyduğu unsurlardan yararlanılmaktadır. Şu anda tüm dünyadaki oyun sektörünün toplam 40 milyar dolarlık bir hacim oluşturduğu tahmin edilmektedir. Dünyadaki temel algoritmik grafik bilgisinin önemli bir çoğunluğunun 1990 yılına kadar biriktirilmiş olduğu görünmektedir. Özellikle 80'li yıllarda ortaya konan akademik çalışmalar, bilgisayar grafiği alanında çalışanlara yön vermiş, günümüzde yapılan araştırmalar için belkemiği oluşturmuştur.
Bu kitabın içerdiği konular, herhangi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünde anlatılan ilintili bir konu ile birebir eşleştirilebilir; bu sayede kitap, yüksek öğrenim kurumlarında bir başvuru kaynağı olarak kullanılabilir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İki Boyutlu Temel Algoritmalar
.
İki Boyutlu Geometrik Dönüşümler
.
Kırpma
.
Nesne Tanıma Yöntemleri
.
Üç Boyutlu Geometrik Dönüşümler
.
Üç Boyutlu Görüntüleme
.
Görünür Yüzey Tespit Algoritmaları
.
Işık ve Aydınlanma Modelleri
.
Işın İzleme