Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu Çerçevesinde Terör Örgütleri – Terör Suçları ve Örgütlü Suçlar Ahmet Cemal Ruhi  - Kitap
Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu Çerçevesinde

Terör Örgütleri – Terör Suçları ve Örgütlü Suçlar

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1229
Barkod:
9786051526812
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
630,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde terör ve terör örgütleri ile yapılan mücadelede başarılı olabilmek için uluslararası düzeyde samimi işbirliğine ihtiyaç bulunmaktadır. Son dönemde Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu uyarınca suç örgütleri ve terör örgütleri ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar hız kazanmıştır. Örgütlü suçlulukla mücadele açısından ilgili suç tipleri önemli birer enstrüman olmakla birlikte temel hak ve özgürlüklere gereksiz yere müdahalenin önüne geçmek için suçun unsurlarının net bir şekilde belirlenmesi ve konu ile içtihatların derlenmesi ihtiyacı bulunmaktadır.
Bu nedenle eserde, suç tipleri gereksiz ayrıntılara girmeden özüyle anlatılmış ve içtihatla desteklenmiş. Uygulamada bir konuda karar verecek olan hakimler, taraflardan iddia ve savunmalarını kanıtlayacak o konu ile ilgili emsal karar istemektedirler. Söz konusu ihtiyaç dikkate alınarak bu çalışma yapılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçu
.
Terörle Mücadele Kanunu
.
Bölge Adliye Mahkemesi Kararları
.
Yargıtay Ceza Dairesi Kararları
.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu Kararları