Avrupa'da Aydınlanma Ulrich Im Hof  - Kitap

Avrupa'da Aydınlanma

1. Baskı, 
Aralık 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x23
Sayfa:
261
Barkod:
9799750402387
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
144,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Aydınlanma 18. yüzyılda tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, Kuzey Amerika'da da derin izler bırakmış bir entelektüel değişim hareketiydi. İnsan düşüncesini, yerleşik önyargı, dogma ve savlarından kurtararak, özgür düşüncenin önünü açmayı hedeflemişti.Bu kapsamlı çalışmada Ulrich Im Hof, Aydınlanma Çağı düşüncelerinin kökenlerini tanımlayıp gelişimini anlatıyor; bu akımın Avrupa'nın, Kuzey ve Güney Amerika'nın düşünce sistemi, siyaseti ve toplumu üzerinde ne gibi etkiler yaptığını araştırıyor.
18. yüzyıl Avrupa ve Amerika'sının entelektüel, siyasal ve toplumsal hayatın yanı sıra, Aydınlanma Çağı'nın temel düşüncelerinin içinden çıktığı üniversiteleri, akademileri, toplantı salonlarını ve okuma gruplarını anlatıyor ve bunların yayılmasını, karşılıklı etkileşimlerini, yarattığı etkiyi ve nasıl yayıldıklarını inceliyor.
Fransız ve Amerikan devrimleri ve bunları izleyen yönetim biçimleri, toplumsal ve kültürel değişimler kökenlerini hep Aydınlanma'dan almıştır. Aydınlanma düşüncesinin bütün 19. yüzyıl boyunca süren gelişimi ayrıca günümüz düşüncesinin de temel dinamiklerini oluşturmaktadır.Çağdaş düşüncenin bu dönüm noktası, Avrupa'nın toplum yapısı ve düşünce tarihi açısından da vazgeçilmez bir kaynaktır.