İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No:16 Uluslararası Yatırım Tahkiminde Yatırımın Hukuka Aykırılığı Burak Terzi  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No:16

Uluslararası Yatırım Tahkiminde Yatırımın Hukuka Aykırılığı

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
182
Barkod:
9789752449534
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, uluslararası yatırım tahkiminde sonuçları bakımından yabancı yatırımcılar ve ev sahibi devletler için büyük önem arz eden yabancı yatırımın hukuka aykırılığı, ev sahibi devlet hukuku ve uluslararası hukuk çerçevesinde incelenmiş.
Çalışmanın birinci bölümünde, yatırımcının hukuka uygun davranma yükümlülüğü, bu yükümlülüğü düzenleyen kaynaklar ile yükümlülüğün kapsamı incelenmiş. İkinci bölümde, yabancı yatırımcıların hukuka aykırı davranışlarını konu edinen tahkim davaları incelenerek, yatırım tahkimi davalarında sıklıkla gündeme gelen hukuka aykırı davranış biçimleri olası sonuçlarıyla birlikte değerlendirilmiş. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise usule ilişkin meseleler değerlendirilerek, çeşitli olasılıklar bakımından yatırımcının hukuka aykırı davranışının davanın hangi aşamasında değerlendirileceği meselesi, hakem kurullarının yaklaşımlarıyla birlikte doktrinde mevcut görüşlerle tespit edilmeye çalışılmış; bu hususta özellikle yargılama yetkisi, kabul edilebilirlik ve esas ayrımı göz önünde bulundurulmuş. Ayrıca usule ilişkin olarak, hukuka aykırı davranışın ispatı ele alınmış, bu kapsamda ispat yükü ve ispat standardı değerlendirilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yatırımcının Hukuka Uygun Davranma Yükümlülüğü ve İstisnaları
.
Yatırımı Hukuka Aykırı Hale Getiren Durumlar
.
Yatırım Tahkiminde Usule İlişkin Meseleler