Elektrik Devreleri – 1   Teori ve Çözümlü Örnekler Doç. Dr. Ali Bekir Yıldız  - Kitap

Elektrik Devreleri – 1

Teori ve Çözümlü Örnekler

4. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
420
Barkod:
9786052012994
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
490,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine verilen Elektrik Devreleri I dersi için hazırlanmış. Benzer içerikli dersler, başka üniversite ve bölümlerde, Devre Teorisi 1, Elektrik Devre Temelleri gibi isimlerle verilmektedir. İki kısım halinde hazırlanan çalışmanın birincisi olan bu kitap sırasıyla; temel devre kavramları ve devre elemanları, doğru akımda devre çözüm yöntemleri ve devre teoremleri, işlemsel yükselteçler konularını kapsamaktadır. Elektrik Devreleri II dersi için hazırladığım ikinci kısım ise, alternatif akım devreleri ile ilgilidir.
Bu kitapta, sırasıyla, tüm elektrik sistemlerinde kullanılan temel devre kavramları ve büyüklükleri, devre elemanlarının sınıflandırılması, aktif ve pasif devre elemanlarının (direnç, kapasite, endüktans, bağımsız ve bağımlı kaynaklar) detaylı bilgileri, doğru akımda devre çözüm yöntemleri ve devre teoremleri, işlemsel yükselteçler verilmiş. Kapasite ve endüktans içeren dinamik devrelerin sürekli haldeki durumları ele alınmış.
Kitapta, hem gerekli teorik bilgiler hem de konuların daha iyi anlaşılabilmesi için çok sayıda çözümlü örnekler ve cevabı olan alıştırmalar verilmiş. Eğitim sistemimizde öğrenciler örnek çözerek konulan daha iyi anladıkları için, çalışmanın büyük bir kısmı çözümlü örneklere ayrılmış. Bu amaçla kitapta 217 çözümlü örnek, 225 cevabı olan alıştırma yer almaktadır. Kitabın içerik olarak hem elektrik, elektronik, bilgisayar, biyomedikal mühendisliği bölümü öğrencilerine hem de meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere faydalı olacağına inanılmaktadır.
(Önsözden)