Dava Fonlama Kavram, Adalete Erişim, Hukuki & Etik Sorunlar Dr. Öğr. Üyesi Ural Aküzüm  - Kitap

Dava Fonlama

Kavram, Adalete Erişim, Hukuki & Etik Sorunlar

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
203
Barkod:
9786058101562
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
275,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dava fonlama faaliyeti İngiltere'de, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Singapur'da ve Avustralya'da gittikçe yaygınlaşmakta ve bu yöntemin kullanılmasına dair özel yasal çerçeveler oluşturulmaktadır. Türkiye'de ise henüz çok bilinmeyen bu alanla ilgili olarak bir düzenleme bulunmamaktadır.
Türkiye'de yargılamaların uzun süren niteliği, dava masraflarını karşılamayacak durumdaki şirketlerin oldukça önemli bir sayı teşkil etmesi dikkate alındığında, adalete erişim bugün ülkemizde oldukça önemli bir sorun teşkil etmekledir. Dava fonlama da bu açıdan özellikle ülkemizdeki bu soruna yönelik işlevsel olarak kullanılabilecek bir çözüm olarak karşımıza çıkmakladır. İşte bu çalışma ile konuya dair temel bilgiler sağlanmakta ve dava tonlama yöntemine dair yeni bir tartışma alanının oluşturulması amaçlanmaktadır.
Türkiye'de her geçen gün yatırım tahkimine ve ticari tahkime yönelik ilgi artmaktadır. Bu çalışma dava fonlama yönteminin tahkim yolunun tercih edildiği uyuşmazlıklardaki görünümünü yakından incelemesi açısından da nitelikli bir kaynak teşkil etmektedir. Dava fonlamanın hukuki niteliğini incelemesi, yöntemin teknik boyutlarına yer vermesi, bir adalete erişim aracı olarak dava fonlama yöntemini ele alması, etik tartışmaları kapsaması ve dünyadaki konuya ilişkin yürürlüğe konulan hukuki düzenlemeler ile çeşitli uygulamalara yer vermesi açısından bu kaynak, dava fonlamanın ülkemizde gelecekteki uygulamasına bir kapı aralamaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dava Fonlamaya Giriş: Kavram, Teorik Çerçeve ve Mekanizma
.
Dava Fonlamanın Teorik Çerçevesi: Doktrin ve Uygulama
.
Dünya'da ve Türkiye'de Dava Fonlama: Mevcut Durum ve ''De Lege Ferenda''
Kitapla İlgili Kategoriler