Uygulamalı Bilgisayarlı Muhasebe – 1 Yrd. Doç. Dr. Selahattin Altundağ, Baver Nart  - Kitap

Uygulamalı Bilgisayarlı Muhasebe – 1

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
368
Barkod:
9786053270683
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
230,00
İndirimli (%10):
207,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de Gelir Vergisine tabi faal mükellef sayısı 2014 Mayıs ayı verilerine göre 1.789.294 kişi iken, Kurumlar Vergisine tabi faal mükellef sayısı ise 668.980 kişidir. Bu durum Türkiye'de büyük bir kesimin Gelir vergisine tabi olduğu ve bunun büyük bir çoğunluğunun da ikinci sınıf tacirlerden oluştuğu gerçeğini ortaya koymaktadır.
Mevcut bu durum, ikinci sınıf tacirlerin uygulamada olan, Vergi Usul Kanunu ve ticari hayatımıza yeni giren, Yeni Türk Ticaret kanunu kapsamın da, yeniden ele alınmasını son derece gerekli kılmıştır. Ancak Yeni Türk Ticaret Kanunu, Birinci ve İkinci sınıf tacirlerin ticari hayattaki birçok konusunu detaylı bir şekilde ele almasına rağmen, ikinci sınıf tacirlerin tutmuş olduğu işletme defterine atıfta bulunmamıştır. Bu nedenle bu çalışma Vergi Usul Kanunu ve Yeni Türk Ticaret Kanunu karşılaştırılarak yürütülmüştür.
Bu kapsamda; kitabımızda sunduğumuz çalışma, ikinci sınıf tacirlerde muhasebe takip sistemleri üzerine yapılmış olup, dokuz bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde tacirlerin, özelliklede ikinci sınıf tacirlerin işe başlama sürecinden, işi kapatma sürecine kadarki muhasebe uygulamaları, vergi mevzuatları ve muhasebe takip sistemleri ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Defter Tutma
.
İkinci Sınıf Tacirler ve İşletme Defteri
.
İşletme Defterinde Gider Kavramı ve Kaydı
.
İşletme Defterinde Gelir Kavramı ve Kaydı
.
Katma Değer Vergisi (KDV) ve Hesaplamaları
.
Dönemsonu İşlemleri
.
Diğer Bilgiler
.
Datasoft Programı
.
Örnek Bir Monografi