İslam'da Devlet Yönetimi Lider Yöneticiler Hz. Muhammed – Hz. Ebubekir – Hz. Ömer – Hz. Osman – Hz. Ali Nihat Aytürk  - Kitap
İslam'da Devlet Yönetimi

Lider Yöneticiler

Hz. Muhammed – Hz. Ebubekir – Hz. Ömer – Hz. Osman – Hz. Ali

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
525
Barkod:
9786059623476
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
160,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İslam dini, ülkede yaşayan Müslümanların ve tüm yurttaşların barış, dostluk ve kardeşlik, huzur ve güvenlik, refah ve mutluluk içinde yaşamalarını sağlamak üzere; evrensel olarak şûra ve meşveret, hukuka bağlılık, adalet ve hakkaniyet, ehliyet ve liyakat ilkelerini getirmiş; devletin ve toplumun bu esaslara göre yönetilmesini emretmiş. Bu ilkeleri gerçekleştirmek üzere İslam'da öngörülen yönetim sistemi ilkece devlet başkanının seçimle işbaşına geldiği; parlamentoya, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayanan demokratik cumhurî sistemdir.
Bu kitapta; Hz. Muhammed tarafından Medine'de kurulan İslam devletinin temel yapısı, gelişimi ve işleyişi ortaya konulmuş; devlet başkanı olarak Hz. Muhammed ile Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali'nin seçilme ve yönetime gelme şekil ve usulleri, yönetim biçimleri, liderlik nitelik ve özellikleri, yönetimde gerçekleştirdikleri önemli hizmetleri kaynaklara dayalı olarak açıklanmış; İslam'da devlet başkanlığı sistemi ile günümüzde var olan İslam ülkeleri devletlerinin yönetim biçimleri anlatılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İslam'da Devlet
.
Hz. Muhammed'in Devlet Yönetimi ve Liderliği
.
İslam Devletinin Yapısal Gelişimi ve Organları
.
İslam Devletinde Lider Halifeler
.
İslam'da Devlet Başkanlığı (Halifelik)
.
Günümüzde İslam Ülkeleri Devletin Yapısı ve Yönetim Biçimleri