Uluslararası Hukuk Nereye Gidiyor?  Dünden Bugüne ve Geleceğe Temel Tartışmalar Zerrin Savaşan  - Kitap

Uluslararası Hukuk Nereye Gidiyor?

Dünden Bugüne ve Geleceğe Temel Tartışmalar

1. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
118
Barkod:
9786051961453
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
85,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bugün gelinen noktada uluslararası hukukun hala bazı devletler bünyesinde/onlar için çalışıyor bir görünüme sahip olması, Röling'in bu sözlerini hatırlatmaktadır. Aynı zamanda, uluslararası hukukun muhtemel geleceği konusunda da kaygıları arttırmaktadır.
Bu nedenle, bu kitap çalışmasında, disiplinin dünden bugüne ve geleceğe nasıl bir yol izlediği, nasıl bir gelişim, değişim ve dönüşüm geçirdiği, hangi temel kavram ve tartışmalardan yola çıkıldığı, mevcut düzende güncel tartışmaların nasıl evrildiği soruları üzerinden, uluslararası hukukun muhtemel geleceğine yönelik bir perspektif çizme amacı güdülmektedir.
Son tahlilde ortaya çıkan sistem oldukça karmaşık, birbiriyle doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkili, birbirini yine doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen çoklu bir yapıya işaret etmektedir. Fakat muhtemel gelecek yapılanmasında, uluslararası hukuk için nasıl bir tanımlama yapılırsa yapılsın, nasıl bir sistem öngörülürse görülsün, -ki bu çoğulcu, çok merkezli ya da başka bir sistem olabilir- pratikte farklı güç dağılımlarını ortaya çıkarmaya devam edeceği ve siyasi, dolayısıyla da tartışmalı taraflarının yine olacağı kuvvetle muhtemel görünmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler