Psikolojik Danışma (Kapsamlı Bir Meslek) Samuel T. Gladding  - Kitap

Psikolojik Danışma

(Kapsamlı Bir Meslek)

6. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x23
Sayfa:
570
Barkod:
9786051335537
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
357,00
İndirimli (%10):
321,30
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Psikolojik danışma, karmaşık bir dünyada bir çare, değişim, önleme, gelişme, keşif ve güçlenmeye adanmış bir meslektir. Geçmişte psikolojik danışma, insanlara akıllı seçimler yapma konusunda rehberlik etmeyi vurgulamıştı. Şimdi rehberlik, bu çok boyutlu mesleğin bir yönüdür. Psikolojik danışma süreci ve bağlamı üzerinde odaklanan bu kitap, psikolojik danışmanların neyi nasıl yaptıklarına ilişkin detaylı bilgiler içermektedir
Samuel Gladding'in bu kitabı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci Bölüm'de, psikolojik danışmanın kısa tarihçesi ve psikolojik danışma eğilimleri, psikolojik danışmanın kişisel ve mesleki yönleri, psikolojik danışmanın etik ve yasal bakış açıları, çok kültürlü toplumda psikolojik danışma, çeşitli gruplarla psikolojik danışma konuları yer almaktadır.
İkinci Bölüm, psikolojik danışma ilişkisini kurma, psikolojik danışma ilişkisi içinde çalışma, psikolojik danışma ilişkisini sonlandırma ve başlıca psikolojik danışma yaklaşımlarını içermektedir. Üçüncü Bölüm'de, grupla psikolojik danışma, konsültasyon, değerlendirme ve araştırma, ölçme değerlendirme ve tanı konuları incelenmektedir.
Dördüncü Bölüm ise, yaşam boyu mesleki psikolojik danışma, evlilik eş ve aile danışması, profesyonel okul psikolojik danışması ve öğrenci yaşam hizmetleri, istismar psikolojik danışması ve engellilerle psikolojik danışma, ruh sağlığı ve toplum psikolojik danışması konularını kapsamaktadır.
Psikolojik Danışma Kapsamlı bir Meslek, “Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri” dersi için kapsamlı bir ders kitabı niteliğindedir. Ayrıca, psikolojik danışmanların ellerinin altında başvurabilecekleri bir kaynak kitaptır.