Bilgi ve İletişim Bilişim Hukuku Ali Haydar Doğu  - Kitap
Bilgi ve İletişim

Bilişim Hukuku

2. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
271
Barkod:
9786053275497
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eserde, gerek bilgi ve iletişim teknolojilerine karşı doğrudan gerekse bu teknolojinin araç olarak kullanılması ile işlenen suç tipleri incelenmiş, her gün sosyal medya hesabından paylaşım da bulunan birey ve kurumların sorumlulukları anlatılmıştır.
Eserdeki konular çok sayıda yüksek mahkeme kararları ile desteklenmiş olup bilgi ve iletişim teknolojisindeki hız kesmeyen gelişme ve mahkemelerimizin bu yeni alana uyumlarında ki geçiş süreci de dikkate alınarak özellikle yakın tarihimize ait Yargıtay kararları titizlikle taranmıştır.
Eser, okumakta olduğu bölüm hangisi olursa olsun tüm üniversite öğrencilerinin Bilişim, Bilgi ve İletişim, Kitle İletişim Hukuku gibi değişik adlar altında anlatılan derslerine yönelik birçok konuyu bir araya toplamış başucu kitabıdır. Ayrıca temel hukuk bilgisi olmayanların da rahatlıkla yararlanabilmesine yönelik sade bir dil kullanılmış ve hayatın içerisinden verilen örneklerle teorinin yanında uygulamaya yönelik bilgiler de aktarılmıştır. Teknoloji kullanımının önde hukukun arkada olduğu bu sıralamayı terse çevirerek önce bilgi sahibi olma sonra da teknolojinin gücünden en iyi şekilde faydalanma noktasında bu eser küçük de olsa katkı sağlayacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kişilik Kavramı
.
İnternet Ortamı Ve İnternet Ortamında Kişilik Haklarının İhlali
.
Elektronik Tebligat Kayıtlı Elektronik Posta Güvenli Elektronik İmza
.
Sosyal Medyanın Hukuki Yönü
.
İdarelerin İnternet Ortamındaki Yayınlarından Doğan Sorumlulukları
.
Bilişim Suçları
Kitapla İlgili Kategoriler