Okul Psikolojik Danışmanları İçin El Kitabı Kendini Keşif İçin Araçlar Fidan Korkut Owen, Dean W. Owen, Özlem Karaırmak  - Kitap

Okul Psikolojik Danışmanları İçin El Kitabı

Kendini Keşif İçin Araçlar

1. Baskı, 
Nisan 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
154
Barkod:
9786055213367
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
228,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Psikolojik danışma ve rehberlik uygulamalı bir meslek alanıdır ve öğrencilerle, farklı yaş ve özellikteki danışanlarla uygulama yapmayı gerektirir. Ancak etkili uygulama yapmak her zaman çok kolay olmayabilir. Psikolojik danışmanlar bazı öğrencilerle/danışanlarla daha kolay iletişim kurmalarını sağlayacak bazı araçlara gereksinim duymaktadırlar. Bu noktada bu kitabın hikayesinden söz etmek gerekir. Yazarlardan Dean W. Owen, psikolojik danışmanların, diğer bazı meslek alanlarının uygulayıcıları gibi işlerini daha etkili, kolay ve hızlı yapabilmelerini sağlayacak araçları bir arada bulundurdukları alet çantasına benzer bir kaynağa gereksinimleri olduklarını düşünmektedir. O nedenle bu amaca hizmet edecek bir kitap önerisi ondan gelmiştir. Elbette alanda psikolojik danışmanların kullanacakları araçları biraraya getiren başka kitaplar da var ve bu kitabın da o kaynaklardan biri olarak işlev görmesi umulmaktadır.
Kitap oluşturuluyorken kitabın dayanaklarından, kullanılan tekniklerin akademik açıklamalarından da söz etmek gerektiği düşünülmüştür. O nedenle giriş kısmında öğrencilerin ve danışanların kendi hikayelerini anlatmalarına ve yeniden oluşturmalarına yarayabilen yapılandırman yaklaşıma temelli olan niteliksel teknikler açıklanmıştır. Niteliksel teknikler daha kişisel ve öznel açıklamalar sağladığı için konuşmakta zorlanan ya da kendini ifade etmekten çekinenler için harika teknikler olabilir.