Harita Çizimi Doç. Dr. Ferruh Yıldız  - Kitap
2. Baskı, 
Ocak 1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
265
Barkod:
9781111140564
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Harita üretimi, yeryüzü bilgilerini teknik hizmetlerde uygulamaya geçirebilmek için harita alımı işlemlerinin en önemli kısmını teşkil etmektedir. Kitapta, harita üretimindeki iş sırası, arazi ile ilgili araştırma ve seçim yapma, ölçmeler, hesaplamalar, çizim ve çoğaltma işlemleri olarak sıralanabilir.
Bilgisayar teknolojisinin haritacılık alanına girmesi ile klasik haritacılık yaklaşımında köklü değişiklikler meydana gelmiştir. Harita Çizimi kitabında ilk olarak; bilgisayar destekli harita üretiminde uygulamaya geçilmeden önce kullanılan klasik harita çizim tekniği, kullanılan araç–gereçler, eski–yeni pafta bölümleme standartları ele alınmıştır.
Çalışmanın diğer bölümlerinde günümüz teknolojisine uygun bilgisayar destekli çizim esasları, sayısal arazi modelleri, eşyükseklik eğrilerinin sayısal arazi modelleri yardımıyla elde edilmesi ve bilgisayar destekli çizim araçları konuları yer almaktadır. Kitap, üniversitelerimizin jeodezi ve fotogrametri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler, kadastro çalışmaları yapan teknik elemanlar ve saha uygulamacıları için kaynaklık edecek niteliklere sahiptir.