Örnek Uygulamalarla Eğitimde Yaratıcılık Yaratıcı Okul – Yaratıcı Öğretmen Hasan Basri Memduhoğlu, Rezzan Uçar  - Kitap
Örnek Uygulamalarla Eğitimde Yaratıcılık

Yaratıcı Okul – Yaratıcı Öğretmen

1. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
170
Barkod:
9786052410714
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
144,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Basit ya da karmaşık, yaratıcılık yaşamın her anında ve her alanındadır. Evde, işte, çocuğun oyununda, mutfakta, sporda, reklamda, satışta, savaşta, sanatta ve elbette eğitimde.
Eğitime ve okula yapılan eleştirilerden biri eğitimin çocukları belli kalıplara sokarak onların farklılıklarını, renkli dünyalarını ve yaratıcılıklarını körelttiği şeklindedir. Eğitimle ilgili varsayımlara ve modern okula yüklenen anlama ilişkin sorgulamaların kaçınılmaz olduğu günümüzde okullarda yaratıcı ruhu canlı tutmak artık bir tercih olmanın ötesinde zorunluluktur…
İnsan kaynağımızın duygusal ve zihinsel yapısını varlığımızı sürdürecek biçimde yeniden biçimlendirmemiz gerektiği, bu çalışmanın her satırında hatta satır aralarında rahatlıkla okunabilmektedir. Çalışmayı yapan akademisyenler sadece kavramlar, tanımlar, sayıltılar veya denenceler birikimi içinde açıklamıyorlar "yaratıcılık" sürecini. En yalın okullarda bile nelerin nasıl tasarlanıp neler yaratılacağını kaynağı belli, somut örneklerle gösteriyorlar.
(Tanıtım Bülteninden)