Rusya ve İsyanları Celalettin Güngör  - Kitap

Rusya ve İsyanları

1. Baskı, 
Mart 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
346
Barkod:
9789944137454
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
“Biz Bolşevikler, Bolotnikov, Razin, Pugaçev ve diğerleri gibi böyle tarihi kişilerle her zaman ilgili olduk. Bizler, bu adamların eylemlerinde, hem feodal boyunduruğa karşı köylülerin kendiliğinden başkaldırısının hem de ezilen sınıfların kendiliğinden hoşnutsuzluğunun bir yansımasını görmüşüzdür. Fakat burada Bolşeviklerle herhangi bir benzerlik kurmak elbette olanaksızdır. Yalıtılmış köylü başkadırıları, Stenka Razin’inki kadar haydutça ve örgütsüz olmadığında bile, ciddi herhangi bir şeye öncülük edemez.
Köylü başkaldırıları, işçilerin başkaldırıları ile birleştiğinde ve işçiler köylü başkaldırılarına öncülük ettiğinde, ancak başarıya götürebilir. Ancak başlarındaki işçi sınıfıyla birleşmiş bir başkaldırı, amacına ulaşabilir.
Ek olarak, Razin ve Pugaçev hakkında konuşursak, onların çarcı olduğunu asla unutmamak zorundayız. Toprak sahiplerine muhalefet ettiler. Fakat bu,“iyi çar” içindi. Bu onların sloganıydı. Dolayısıyla anlaşıldığı gibi, Bolşeviklerle bir benzerlik asla uygun değildir”.