Yatırımlarda Stratejik Karar Verme Süreci Yrd. Doç. Dr. Nurullah Uçkun  - Kitap

Yatırımlarda Stratejik Karar Verme Süreci

1. Baskı, 
Şubat 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
225
Barkod:
9786053772538
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Organizasyonlarda, gelecekteki kazancın tahmin edilerek kaynakların buna göre tahsis edilmesi sürecine yatırım kararı denir. Bu kararlar, rakamlarının yüksekliği ve hata bedelinin ağırlığı sebebiyle alınan kararlar içinde en kritik olanlarıdır. Bu yüzden, bu kararların nasıl verildiğini ve sürecin hangi araçlarla daha etkili hale getirilebileceğini anlamak için bu süreci öğrenmek önemlidir.
Bu kitabın asıl odak noktası budur. Sermaye yatırımlarını çevreleyen karmaşıklık bu projeleri değerlendirmekle görevli yöneticilere bir takım zorluklar çıkarmaktadır. Özellikle finansal birtakım değer biçme araçlarına fazla bel bağlanılması karar verenlerde, iş kabiliyeti ve yaratıcılık alanlarındaki gelişmeler açısından çok önemli bazı stratejik projelerden uzaklaştırmaya neden olan bir önyargı oluşturmaktadır.
Bu çalışma hayati önemde olan yatırım kararlarının nasıl bir süreç izleyerek değerlendirilmesi gerektiği konusunda yol göstermektedir. Ayrıca hem geleneksel analiz araçları hem de yeni geliştirilen analiz araçları hakkında bilgi vermektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Stratejik Yönetim
.
Yatırımlarda Stratejik Karar Sureci
.
Yatırımların Stratejik Planlara Uygunluğu
.
Yatırımların Değerlendirilmesi
.
Risk Analizi
.
Uygulama ve Denetim
.
Turkiye’deki Büyük Üretim İşletmelerinin Stratejik Yatırım Karar Verme Süreclerinin İncelenmesi