İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No:1 Ganaim–i Bahriye Mahkemesinin Kuruluşu, Teşkilatı ve Yargılama Usulü Rıdvan Abdurrahman Demirtaş  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No:1

Ganaim–i Bahriye Mahkemesinin Kuruluşu, Teşkilatı ve Yargılama Usulü

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
182
Barkod:
9789752449848
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, uzun bir geçmişe sahip hukuk tarihimizin Tanzimat sonrasında ortaya çıkan bir mevzuunu ele almaktadır. Bugüne değin müstakil bir incelemeye konu olmamış, hakkında pek az bilgi bulunan, çoğumuzun hiç işitmediği "Ganaim-i Bahriye Mahkemesi", bu kitapla ilim aleminin gündemine girmiş olmaktadır. Bundan sonra, yeni çalışmalarda bu konuya daha fazla eğilinileceği tahmin edilebilir.
"Ganaim-i Bahriye Mahkemesinin Kuruluşu, Teşkilatı ve Yargılama Usulü" kitabı, dört bölüm olarak tasarlanmış. Ganaim-i bahriye ve ilgili kavramları ele alan birinci bölümü, "Ganaim-i Bahriye Mahkemesinin Kuruluşu" adlı ikinci bölüm izlemekte, çalışma "Ganaim-i Bahriye Mahkemesinin Teşkilatı" adlı üçüncü bölümüyle devam etmekte, "Ganaim-i Bahriye Mahkemesinin Yargılama Usulü"nün incelendiği dördüncü bölümle tamamlanmaktadır. Ekleri olan Ganaim-i Bahriye Kanun-ı Muvakkati, Müsadereleri Ganaim-i Bahriye Mehakimince Tasdik Edilen Sefain ve Merakib-i Bahriye Hakkında Kanun-ı Muvakkat, Dersaadette Teşekkül Eden Ganaim-i Bahriye [Meclisi] Nizamnamesi, Ganaim-i Bahriye Meclis-i Muvakkatine Dair Kararname, Ganaim-i Bahriye Hakkında Talimat, İstanbul [Dersaadet] Ganaim-i Bahriye Mahkemesi Heyetinin bir Fotoğrafı ile zenginleştirilen kitap, meseleyi derli toplu tetkik eden ilk çalışma olarak, kendisinden sonra yapılacak benzeri çalışmalara başlangıç ve örnek olacak niteliktedir.
(Sunuştan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ganaim–i Bahriye
.
Ganaim–i Bahriye Mahkemesinin Kuruluşu
.
Ganaim–i Bahriye Mahkemesinin Teşkilatı
.
Ganaim–i Bahriye Mahkemesinin Yargılama Usulü