Okul Öncesi Eğitimde Dramatik Etkinliklerden Dramaya Teoriden Uygulamaya Prof. Dr. Esra Ömeroğlu, Doç. Dr. Arzu Özyürek, Doç. Dr. Filiz Erbay, Doç. Dr. Şehnaz Yayla Ceylan  - Kitap
Okul Öncesi Eğitimde

Dramatik Etkinliklerden Dramaya Teoriden Uygulamaya

7. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
350
Barkod:
9786055472047
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın teori içerikli bölümlerinde sırasıyla; dramatik etkinlikler ve drama ile ilgili temel kavramlar, okul öncesi eğitimde dramanın tarihçesi, dramatik etkinlikler ve dramanın çocuğun gelişimindeki yeri, dramatik etkinlikler ve dramada eğitim ortamlarının hazırlanması, dramatik etkinlikler ve dramada eğitimcinin rolü, dramatik etkinlikler taklidi oyun, dramada hareket çalışmaları, dramatik etkinlikler ve dramada pandomim, dramada rol oynama ve doğaçlama, dramatik etkinliklerde dramatizasyon ve hikâye tamamlama, dramada hikâyelerden oyunlar oluşturma, dramatik etkinliklerde yaratıcı dans, dramatik etkinlikler ve dramanın değerlendirilmesi konularına değinilmiştir.
Kitabın uygulamaya yönelik bölümünde ise taklidi oyun, hareket çalışmaları, dramatik etkinlikler ve dramada pandomim, rol oynama, doğaçlama, dramatizasyon, hikâye tamamlama, hikâyelerden oyunlar oluşturma, yaratıcı dans etkinliği uygulama örneklerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dramatik Etkinlikler ve Drama İle İlgili Temel Kavramlar
.
Dramatik Etkinlikler ve Dramanın Çocuğun Gelişimindeki Yeri
.
Dramatik Etkinlikler ve Dramada Eğitimcinin Rolü
.
Dramada Hareket Çalışmaları
.
Dramatik Ekinliklerde Pandomim
.
Dramada Doğaçlama
.
Dramatik Etkinliklerde Hikaye Tamamlama
.
Dramatik Enkinlikler ve Dramanın Değerlendirilmesi
.
Dramatik Etkinlikler ve Drama Uygulama Örnekleri