Klasik Mekanik Özel Görecelik Kuramı  Prof. Dr. Emine Rızaoğlu, Doç. Dr. Naci Sünel  - Kitap

Klasik Mekanik

Özel Görecelik Kuramı

3. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
703
Barkod:
9786055884284
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Mekanik, ister lisans ister lisansüstü düzeyinde olsun, en çok zorlandığımız derslerin başında gelmektedir. Mekaniğin her iki düzeydeki öğrenimimiz sırasında ilk karşılaştığımız ders oluşu, birikiminin fazla ve her bir problemin çözümünün kendine özgü zorluklarının bulunması bunda büyük rol oynamaktadır. Bu kitap lisans düzeyi programlarında yer alan Mekanik dersinde okutulan konuları kapsamaktadır.
Ayrıca, yüksek lisansta okutulan mekanik dersi için de hazırlayıcı niteliktedir. Kitapta sekiz bölüm ve on ek bulunmaktadır. İlk altı bölüm Newton Mekaniğine ve son iki bölüm de Analitik Dinamiğe ayrılmıştır. Eklerde kitapta kullanılan matematik bilgiler yer almaktadır. Bütün bölümlerde, fiziksel düşünce öne çıkartılmaya çalışılmış, gereksiz matematik işlemlerden kaçınılmıştır.
Ayrıca, ilk dört bölümde, isteyen okuyucuların sürekliliği bozmadan atlayabilmeleri için bir konuyla ilgili daha ayrıntılı veya yüksek düzeydeki bilgiler kutulara yerleştirilmiştir. Bütün bölümlerde, bölümleri oluşturan kısımların pek çoğunun sonuna çözümlü alıştırmalar ve yanıtları verilen problemler eklenmiştir.