Antalya Kent Surları Çalıştayı Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Antalya Kent Surları Çalıştayı

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x32
Sayfa:
120
Barkod:
9786050102239
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Şubemiz, uzun yıllar Antalya Tarihi Kent Merkezi’nin Antalya’ya yakışır bir şekilde düzenlenerek, Kaleiçi, Balbey, Haşimişcan, Hanlar Bölgesi’nin ilişkilerinin doğru kurularak, bu alanların korunması, geliştirilmesi, kesintisiz izlenmesi, algılanması ve sağlıklaştırılması amacıyla, çeşitli çalışmalar yapmıştır.
Koruma Amaçlı İmar Planının Mimarlar Odası Antalya Şubesi denetimi, danışmanlığı ve koordinasyonunda Antalya Büyükşehir Belediyesince yaptırılması planlanmış, bu bağlamda, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında Kaleiçi ve bölge ile ilgili birçok çalışma ve toplantı Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilmiştir.
Antalya kent surları, değişik dönemlerin izlerini bünyesinde taşıyan, büyük bir bölümü okunan çok önemli bir mirastır. Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin bu önemli unsurunu bu anlayışla ele almak, koruma ve kullanma sorunlarını irdelemek ve bir “Antalya Kent Surları Master Planı” kavramı geliştirerek Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak her türlü müdahaleyi bu plan çerçevesinde yapmayı düşünmüştür.
Bu bağlamda, bu konuda yapılacak çalışmaları, aralarında bulunan protokol kapsamında işbirliği içinde yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nce konuyla ilgili kişi ve kurumların bir araya geldiği, sorunların ve olanakların tartışıldığı ve bir yol haritası oluşturulması amacıyla 22-23 Mart 2010 tarihlerinde Mimarlar Odası Antalya Şubesi Toplantı Salonu’nda Antalya Kent Surları Çalıştay’ı düzenlemişlerdir. Mimarlar Odası Antalya Şubesi bu çalıştayda yapılan sunumlar, görüşler ve tartışmaları kentimiz için çok önemli bir belge oluşturacağını göz önüne alarak yayınlaştırmayı zorunluluk olarak görmüştür.