Sovyet Sosyalizminin Eleştirisi ve Sosyalizmde Rönesans Mehmet Çağırıcı  - Kitap

Sovyet Sosyalizminin Eleştirisi ve Sosyalizmde Rönesans

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
586
Barkod:
9786052884676
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
292,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Komünist Manifesto 'nun yayınlanmasından bu yana 170 yıl geçti. İnsanlık, 1917'de Rusya'daki Sosyalist Ekim Devrimi'ni, II. Dünya Savaşı sonrası sosyalizmin dünya sistemi oluşunu, dünya sömürgecilik sisteminin çöküşünü yaşadı. Ancak 1990'lı yıllarda da SSCB ve Doğu Avrupa'daki sosyalist sistemin çöküşüne tanık oldu.
İktidara gelişlerinden 69 yıl sonra dahi olağanüstü büyük ekonomik başarılara rağmen Çin komünistlerinin de sosyalizm konusunda kafaları hâlâ karışık!
Marksistlerin emperyalist / kapitalist sistemin kendi çöküşünün koşullarını kendisi yarattığı argümanıyla yakın zamanda çökebileceği öngörülerine rağmen, bu sistem halen büyük ölçüde egemenliğini sürdürebilmektedir.
Bütün bu gelişmeler doğal olarak dünyada Marksizm'e duyulan güveni sarstığı gibi, çoğu Marksistlerin de kafalarını kurcalamaktadır.
Sovyet sosyalizmi neden çöktü? Çin'de sosyalizmle ilgili olarak kafalar hâlâ neden karışık? Bu kitap bu sorulara Marksist dünya görüşüyle yanıt vermeye çalışırken Marksizm'in yeniden canlanmasına katkı yapacak yeni bir bakış açısı sunmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)