Hukuk Postası 2019 Prof. Dr. H. Ercüment Erdem  - Kitap

Hukuk Postası 2019

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
478
Barkod:
9786257953504
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
123,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hukuk Postası kitabımızda iş dünyasının gereksinim duyduğu pek çok yeni alanda ve konuda yaptığımız araştırmaları kısa makaleler olarak yayınlıyoruz. Hukuk Postası 2019'da, ticaret hukuku alanında toplam 16 makale yer alıyor. Rekabet hukukunda toplam 7 makale yayınlıyoruz. GAR 100'de listelenen büromuzun önemli uzmanlık alanlarından olan tahkim konusunda da toplamda 11 makale yayınladık. Sermaye piyasası hukuku alanında ise kurumsal yönetim uyum raporlamasında güncel gelişmeleri, kayıtlı sermaye sisteminde payın doğum anını ve paya dayalı kitle fonlama tebliğini ele aldık. Borçlar hukuku alanında döviz cinsinden maliyet içeren eser sözleşmelerini, ferdi kazalara ilişkin tazminat taleplerini, paralel borçluluk ve hukuki niteliğini, kira sözleşmelerine ilişkin ertelenen hükümleri inceledik. Vergi hukuku açısından ise vergi mevzuatındaki önemli gelişmeleri, sermaye azaltımının vergisel boyutunu, limited şirketlerde vergi borçlarından sorumluluğu, kur farklarında KDV'yi, adil yargılanma hakkı çerçevesinde vergi inceleme raporlarının tebliğini irdeledik.
Büromuz pek çok yeni hukuk alanında olduğu gibi spor hukukunda da öncü rolünü sürdürüyor. Bu kapsamda futbol kulüplerinin şirketleşmesi, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Spor Tahkim Mahkemesi kararlarının iptali, CAS tahkiminde masraf ve masraf avanslarının geç ödenmesi ve Basketbol Tahkim Mahkemesi çalışma konularımız arasında yer aldı. Bu yıl da iş hukuku, fikri mülkiyet hukuku, medeni usul ve icra iflas hukuku, kişisel verilerin korunması alanlarında güncel konuları ele aldık. Ayrıca arabuluculuk alanında Singapur Sözleşmesi, ABD'nin İran'a karşı ekonomik yaptırımları, Kılavuzluk ve Römorkörcülük Yönetmeliği gibi ilgi uyandıran konuları inceledik.
Hukuki Gelişmeler bölümünde; 2019 yılı içinde kabul edilen milletlerarası antlaşmalar, kanunlar, Cumhurbaşkanı kararları, yönetmelikler, tebliğler, Rekabet Kurulu kararları, enerji hukuku mevzuatında önemli gelişmeleri ve belli başlı konularda verilen yargı kararlarını ele aldık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 açısından da bu bölümün, önemli hukuki gelişmeleri derleyerek esaslı bir özet sunduğunu düşünüyoruz.
(Önsözden)