Mahkeme Kararları Işığında Suçluların İltica Sistemi Dışında Bırakılması Prof. Dr. Nuray Ekşi  - Kitap
Mahkeme Kararları Işığında

Suçluların İltica Sistemi Dışında Bırakılması

1. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
198
Barkod:
9786052420560
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gerek 1951 Cenevre Konvansiyonu'nun İF maddesinde gerekse YUKK'un 64. maddesi ile Geçici Koruma Yönetmeliği'nin 8. maddesinde belirli nitelikteki suçları işleyenler, iltica sistemi dışında bırakılmıştır. Başta terör suçları olmak üzere bazı suçları işleyenlerin iltica sistemi dışında tutulması özellikle II. Dünya Savaşı sonrası milletlerarası antlaşmalarda ve yasal düzenlemelerde yer almaya başlamıştır. Türkiye'nin taraf olduğu 1951 Cenevre Konvansiyonu'n da ve yasal düzenlemelerimizde suç işleyenlerin iltica sistemi dışında bırakılmasına ilişkin ayrıntılı hükümler olmakla beraber bu hükümlerin yorumlanması ve uygulanması bazı sorunları da beraberinde getirmektedir.
Suç işleyenlerin iltica sistemi dışında tutulması konusu Türkiye açısından kritik öneme sahip bir konudur. Bu öneminden dolayı Türk literatüründe henüz incelenmemiş olan bu konu mahkeme kararları ışığında ayrıntılı olarak incelenmiş; iltica sisteminin dışında bırakmaya ilişkin hükümlerin yorumlanması ve uygulanmasından ortaya çıkan sorunlara çözüm getirilmeye çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Koruma Kavramı ve Uluslararası Koruma Türleri
.
Genel Olarak Uluslararası Koruma Haricinde Bırakma
.
Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Cenevre Konvansiyonu'nun 1D, 1E 1F Maddeleri Uyarınca Mülteci Statüsü Haricinde Bırakılma
Kitapla İlgili Kategoriler