II. Dünya Savaşı: Resimli Harp Tarihi Donald Sommerville  - Kitap

II. Dünya Savaşı: Resimli Harp Tarihi

1. Baskı, 
Temmuz 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
24x30
Sayfa:
256
Barkod:
9786053604488
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
I. Dünya Savaşı'ndaki eğilimler, II. Dünya Savaşı sırasında uç noktalara vardı. Silah üretimi ve tedariki, sivil nüfusun seferberliği, istihbaratın oynadığı rol, kullanılan silah türleri, hepsi yeni gelişme ve uzmanlaşma süreçlerinden geçti. Özellikle de, kitle kıyımının mekanikleşmesinin günümüzde hâlâ devam eden geniş çaplı yankıları oldu. Elinizdeki kitap ayrıntılı bir II. Dünya Savaşı tarihi. I. Dünya Savaşı'nın sonucundan ve Nazi kuvvetlerinin Avrupa'nın dört bir yanına yayılışından Barbarossa Harekâtı'na, Kuzey Afrika'daki muharebelere ve Pasifik'teki savaşa kadar, tüm savaş alanlarında keşfe çıkılıyor. Kilit önem taşıyan çarpışmalar, çatışmanın nasıl ilerlediğini gösteren ayrıntılı haritalar ve savaş planları eşliğinde irdeleniyor.
Silahlara ayrılan bölümler, savaşın sürdürülmesini sağlayan başlıca mekanizma ve taktikleri içeriyor. Kutular içinde aktarılan temel verilerin yanı sıra savaşta kilit roller üstlenen komutanlar ve liderlerle ilgili bilgiler, muharebelerin sonuçlarını ve silah istatistiklerini bir bakışta görmemizi, önemli siyasi ve askeri liderleri yakından tanımamızı sağlıyor.
II. Dünya Savaşı'nın acımasız tarihi ve geniş kapsamı, beş yüzü aşkın fotoğraf, savaş planı ve haritayla birlikte bütün ayrıntılarıyla aktarılıyor. Kitap kolay okunur üslubu sayesinde yalnızca konunun uzmanlarına değil, geniş bir okur kitlesine hitap ediyor.