Bobath Kavramı Nörolojik Rehabilitasyonda Teori ve Klinik Uygulama Komisyon  - Kitap

Bobath Kavramı Nörolojik Rehabilitasyonda Teori ve Klinik Uygulama

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
9786056305801
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İngiliz Bobath Eğitmenleri Derneği üyeleri tarafından yazılan “Bobath Kavramı: Nörolojik Rehabilitasyonda Teori ve Klinik Uygulama” Bobath kavramının klinik olarak uygulanmasını ve kuramsal alt yapısının detaylı olarak açıklanmasını sağlayan pratik bir rehber olarak yayınlanmıştır.
Bobath kavramının gelişimi bu bölümde ele alınmıştır. En iyi inhibisyonun hastanın normal aktivitelere katılımı ile olabildiğinin tanımlanması orijinal Bobath kavramını merkeze alan örneklerden biridir. Kısaca Bobath kavramı hızlı gelişmeleri anlama avantajı sağlayan nörobilimden, beyin fonksiyonlarından, özellikle da hasarın etkileri ve iyileşmeyi etkileyen faktörleri de kapsayan nörorehabilitasyonun kalbine uzanmaktadır.
Bu kitap nörofizyolojik prensiplerin çok özel uygulamalarını ve önemli alanların iyileşmesinde oturma, ayakta durma, lokomosyon ve üst ekstremite hareketini kapsayan re-edukasyonunu genel prensipler çerçevesinde okuyucuya aktarır.
“Bobath Kavramı: Nörolojik Rehabilitasyonda Teori ve Klinik Uygulama” kitabı lisans öğrencileri, nitelikli fizyoterapistler, ergoterapistler ve nörolojik rehabilitasyonda çalışan tüm profesyoneller için değerli olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bobath Kavramınını Kuramsal Alt Yapısının Kapsamı
.
Bütüncül Yaklaşım, Fonksiyonel İyileşmede 24 Saat Yaklaşımı,
.
Fonksiyonu En Üst Seviyeye Çıkarmak İçin Etkili Hareket ve Motor Öğrenmeye Odaklanma
.
Kuramsal Bilgi İle Klinik Uygulama Arasında Bağlantı Kurabilme, Bunların Gösterilmesi
Kitapla İlgili Kategoriler