Türk Sosyal Hukuku (Yoksulluk/Yoksunluk Mevzuatı) Prof. Dr. Ali Nazım Sözer  - Kitap

Türk Sosyal Hukuku

(Yoksulluk/Yoksunluk Mevzuatı)

3. Baskı, 
Temmuz 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
592
Barkod:
9786052427200
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
349,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eserin ilk baskısı 2018, ikincisi ise Ağustos 2020'de yapılmıştır. Arada geçen süre içinde "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı", "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" ile "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" na ayrılmış, Sosyal Hukukun eserde ele alınan kapsamına giren konularda "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" görevlendirilmiştir.
Önceki baskılarda ifade edilen, Sosyal Hukukun dağınık yapısını ortadan kaldıracak herhangi bir gelişme olmamış, sosyal yardım ve hizmetlerin sağlanması, belirli yasal temel ilkeler bağlanamamış, sunumları sübjektif değerlendirmelere, yani politik müdahalelere açık kalmıştır.
Önceki baskılarda teorik herhangi bir açıklama yapılmadan, doğrudan yoksul ve yoksun kesimlere yönelik koruyucu mevzuat değerlendirmişti. Bu baskıda temel yenilik olarak Birinci Bölüm "Temel Kavramlar"a tahsis edilip, Sosyal Hukukun çeşitlerinin tanımları aktarılmış ve kısaca sosyal hakların anayasal temellerine değinilmiştir. Bazı Danıştay kararları özetlenip ilgili bölümlerin altına yerleştirilmiştir.
Çalışmanın mevcut hali ile özellikle "Sosyal Hizmet Bölümü" öğrencilerinin ihtiyacı olan konuya ilişkin temel kavramların ve mevzuatın öğrenilmesine destek olması umulmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çocuklara Yönelik Sosyal Koruma
.
Kadınlara Yönelik Sosyal Koruma
.
Engellilere Yönelik Sosyal Koruma
.
Yaşlılara Yönelik Sosyal Koruma
.
Aile ve Topluma Yönelik Sosyal Koruma
.
Yoksun Kişilere Yönelik Sosyal Koruma
.
Evi Olmayanlara Sosyal Koruma
.
Eğitim–Öğretim Gereksinimi Olanlara Yönelik Sosyal Koruma
.
Tabii Afet Mağdurlarına Yönelik Sosyal Koruma
.
Sporculara Yönelik Sosyal Koruma
.
Yabancılara Yönelik Sosyal Koruma