İşletmelerde Etik ve Etik Liderlik Sigortacılık Sektöründe Bir Araştırma Dr. Melisa Erdilek Karabay  - Kitap

İşletmelerde Etik ve Etik Liderlik

Sigortacılık Sektöründe Bir Araştırma

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
174
Barkod:
9786053331971
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
79,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İş dünyasında karşılaşılan önemli sorunlardan birisi çalışanların etik olmayan bir kurumda çalışıyor olmalarıdır. Özellikle finans piyasalarında etik kaynaklı sorunların yol açtığı küresel krizler ve işletmelerde etik dışı davranışların artması kurumsal itibarın zarar görmesine neden olmuştur. Yaşanmış etik kaynaklı olaylar ahlâkî standartların çöküşünü hızlandırarak finans sektöründe etik olgusunu gündeme getirmiştir.
Bugüne kadar pek çok araştırmacı tarafından, etik liderlik tarzının çalışanların davranışlarına etkisi araştırılmıştır. Söz konusu araştırmalar birçok teorik altyapıyı sunarken çeşitli sektörlerde çalışanların etik davranışlarını etkileyen unsurlara yer vermişlerdir. Etik liderlik ve işe yönelik tutumlar ile ilgili ortaya konmuş çok sayıda çalışma olmasına rağmen etik liderlik algısının işten ayrılma niyeti üzerindeki etkilerini ortaya koyan sınırlı sayıda bulguya rastlanmaktadır.
Eserin, literatürde mevcut bu boşluğu doldurması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, eserin yazım sürecinde etik disipline ilişkin kavramsal çerçeveye detaylı olarak yer verilmiş, sigorta şirketlerinde çalışanlardan elde edilen veriler ışığında araştırma hipotezlerine destek sunan bulgular analiz edilerek değerlendirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Etik ile İlgili Kavramsal Çerçeve
.
Liderlik
.
Etik Liderlik
.
Sigortacılık Sektöründe Etik
.
Etik Liderlik ve Sigortacılık Sektörü Üzerine Bir Araştırma