Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Hakları Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddet Funda Kaya Bozok, Nadire Özdemir, Gülriz Uygur  - Kitap
Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Hakları

Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddet

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
235
Barkod:
9786054974528
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, 3-4 Nisan 2012 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Sosyal Adalet ve Ev-içi Şiddet başlıklı uluslararası konferans bildirilerinden oluşmaktadır. Bu konferansın başlıca amacı, kadına yönelik şiddet ve ev-içi şiddetin bir adalet meselesi olduğunu ve özellikle de sosyal adalet meselesi olduğunu vurgulamaktı. Kadına yönelik şiddet ve ev-içi şiddetin sosyal adalet meselesi olması, bu tür şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanması nedeniyledir.
Dolayısıyla, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermeden, kadına yönelik şiddet ve ev-içi şiddeti önlemek mümkün değildir. Kitapta yer alan makaleler de konunun bu yönünü farklı açılardan ortaya koymaktadır. Kadına yönelik şiddet ve ev-içi şiddetle mücadele meselesi disiplinler arası bir yaklaşımı gerektirdiğinden, konferansta sunulan tebliğler konunun bu yönüne ışık tutmaktadır.