Barışı Konuşmak Teori ve Pratikte Çalışma Yönetimi Nezir Akyeşilmen  - Kitap

Barışı Konuşmak

Teori ve Pratikte Çalışma Yönetimi

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
472
Barkod:
9786055164041
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünyada çatışma yönetiminin barışçıl metotları giderek yaygınlaşırken, her sorununu çatışmaya dönüştürme becerisini gösteren ülkemizde, bu disiplin uzun bir süre hem uygulamada hem de literatürde görmezden gelindi. Türkiye her sorununu bir çatışmaya dönüştürmede oldukça yeteneklidir, fakat yeteneği bununla da sınırlı değildir: Hiçbir sorununu çözmemekte de büyük bir maharet sahibidir.
Sorunların barışçıl yollarla çözülmesi öğrenilen bir şeydir ve tercih edilmelidir. Üstünde yaşadığımız bu coğrafyada maalesef çok uzun bir süredir çatışmacı bir kültür hâkimdir. Sadece içerimiz değil dört bir tarafımız da çatışmalarla doludur. Çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesi mümkün ise bu işe Barışı Konuşmakla başlanabilir.
Bu kitap içerdiği teorik ve kavramsal analizler, değerlendirmeler, dünyadaki belli başlı çatışmaların çözülme yöntemleri, barışa giden yolda tekrar eden desenler ve çıkarılan derslerle az da olsa ülkemizdeki barış eğitimine, bilincine, kültürüne, ahlakına ve toplumda barışçıl ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.