Danıştay Kanun Yararına Temyiz Kararları (1984 – 2014) Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım, Arş. Gör. Ali Akkurt  - Kitap

Danıştay Kanun Yararına Temyiz Kararları

(1984 – 2014)

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
680
Barkod:
9786051464947
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, kanun yararına temyiz kararları. 1980'den 2014 ortasına kadar taranmış ve bu süreçte toplam 30 yıllık karar birikimi bir araya toplanarak okuyucunun istifadesine sunulmuştur. Her karar için özet çıkarılmış, karara ilişkin künye bilgileri anahtar kelimeler hazırlanmış ve kararların tam metinleri yayınlandıkları tarih esas alınarak sıralanmıştır.
Karar metinlerinde geçen kamu kuruluşlarının isimleri olduğu gibi bırakılmışsa da diğer gerçek ve tüzel kişi isimleri, (...) şeklinde gizlenmiştir. Karar metinleri, Resmi Gazete'de basıldığı haliyle aynen bu çalışmaya alınmıştır. Dolayısıyla kararlarda rastlanacak yazım yanlışlarına da dokunulmadığı önemle belirtilmelidir. Aynı tarihte verilen birden fazla aynı içerikte karar varsa çalışmada bunların sadece bir tanesine yer verilmiş, diğerlerinin künyesi, dipnotta yazılmakla yetinilmiştir.
Çalışmanın en sonuna ise tüm kararlara ilişkin alfabetik sırasıyla kavramların, kararlarda bahsi geçen kanunların indeksleriyle birlikte yıl yıl ne kadar karar verildiğine ilişkin bir tablo eklenmesi uygun görülmüştür.
Kitapla İlgili Kategoriler