Atom ve Elma Sebastien Balibar  - Kitap

Atom ve Elma

1. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
221
Barkod:
9789944344869
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsan Evren’in neresinde? Atomların içinde neler oluyor? Einstein her zaman haklı mıydı? Yakın gelecekte Evrende başka yaşam formları bulacak mıyız? Ve global ısınma konusunda neler yapılmalı? Günümüz fizik dünyasının önde gelen otoritelerinden Sebastien Balibar, kendi yaşamından öyküler kullanarak fizik biliminin en düşündürücü güncel sorularını aydınlatıyor.
Atom ve Elma, çevremizde olup bitenlerle ilgileniyor çevremizde gördüğümüz ancak gerçekte pek az anlayabildiğimiz konularla ve bilimin gündelik hayatın fenomenleri üzerinden heyecan verici bir macera olabileceğini gösteriyor. Balibar, fiziğin keşif sahası kapsamındaki on iki problemi irdeliyor ve kitabın her bir öyküsünde bunlardan birini işliyor. Kaos teorisi, kozmoloji, akışkanlar mekaniği ve klimatoloji (iklim bilim) gibi alanlara bakıyor. Dünya’nın yaşını nasıl bulduğumuzu, Evren’in giderek hızlanan biçimde genişlediğini nasıl bildiğimizi ve çam kozalaklarının ve ayçiçeklerinin spiral yapılarının neden matematikteki Altın Oran ile alakalı olduğunu açıklıyor.
Atomların birlikte davranışlarının nasıl olup da lazer ışınları, süper–iletkenler veya süper–akışkanlar gibi kuantum fiziğinin muazzam sonuçlarını yaratabildiklerini dikkatle inceliyor. Balibar, bizleri doğal dünyadan bir seçkiyi incelemeye davet ederken, bir yandan da çocukluk çağı ve tutkuyla bilime adadığı kendi yaşamından kesitler de öyküleştiriyor. Genel okuyucu kitlesini hedefleyerek yazılmış olan Atom ve Alma, Dünya’mızın muazzam yönlerini anlaşılır biçimde ortaya koyarken, nasıl bilime yönelik bir arka plan eğitimine sahip olmaksızın bilimsel bilginin peşine düşülebileceğini ve buna ayrılan zamanın ne kadar kıymetli olacağını da gösteriyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Siyah Gece
.
Kuzenim Pırasa
.
Ben Radyoaktifim
.
Einstein, Flüt ve Kuantum Çiyi
.
Masam Kuantum mu?
.
Kelimelerin Gücü
.
Kristaller ve Camlar
.
Tanrı, Helyum ve Evrensellik
.
Bisikletçi ve Kelebek
.
Diğer Elmalar..