Kurumlar Vergisinde Vergi Planlaması Dr. Onur Eroğlu  - Kitap

Kurumlar Vergisinde Vergi Planlaması

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
132
Barkod:
9786053270065
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Vergi planlaması, Türk Vergi Sistemi'nde yerleşik bir kavram değildir. Gelişmiş ülkelere bakıldığında ise kavram, maliye literatürüne yerleşmiş ve uygulamada hemen hemen her vergi türü için kullanılabilmektedir. Türkiye'de vergi planlaması denildiğinde gelen ilk tepki, "bu, vergiden kaçınma olmuyor mu?" sorusu olmaktadır. Oysa vergi planlaması yoluyla vergi yükünün azaltılması tümüyle kanunların özüne ve ruhuna uygunluk göstermektedir.
Çalışma ile öncelikle amaçlanan, vergi planlamasının, vergi yükünü düşürmeyi sağlayan diğer uygulamalardan farklı olarak mükellefiyetle ilgili bir hak olduğunun ortaya koyulmasıdır. Türkiye'de kavramın yerleşmesi ve doğru kullanılması, gelişmiş ülkelere göre teoride ve uygulamada geride kalmıştır. Çalışmanın bir diğer amacı da vergi planlaması kavramının Türkiye'de kullanımının yaygınlaşmasını sağlamaktır.
Vergi planlaması, her vergi türü için ayrı yapılabilmektedir. Çalışmada kurumlar vergisi esas alınarak vergi planlaması anlatılmaktadır. Konu itibariyle çalışma, mükellefler üzerindeki kurumlar vergisi yükünün planlama ile düşürülmesi yollarını ele almaktadır. Bu kapsamda; vergi planlaması yapan kurumlar vergisi mükelleflerinin, vergi yüklerini hukuka uygun şekilde düşürmelerini sağlayacak stratejilere yer verilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Teorik Olarak Vergi Planlaması
.
Vergi Planlamasının Alternatifleri ve Alternatiflerine Göre Farklılıkları
.
İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçiminde Vergi Planlaması
.
İşletmelerin Sermaye Yapısının Belirlenmesinde Vergi Planlaması
.
Gider ve İndirimlerin Vergi Planlaması Aracı Olarak Kullanılması
.
Amortisman Ayırma Yoluyla Vergi Planlaması
.
Şirket Yeniden Yapılanmalarında Vergi Planlaması
.
İşletmelerin Sermaye Artırımı, Azaltımı ve Kâr Payı Dağıtımlarında Vergi Planlaması
.
Uluslararası Vergi Planlaması