Finans Sektöründen Reel Sektöre Parasal Aktarım Mekanizması Bankacılık Sektörü Açısından Bir Uygulama Dr. Ufuk Alkan  - Kitap
Finans Sektöründen Reel Sektöre

Parasal Aktarım Mekanizması

Bankacılık Sektörü Açısından Bir Uygulama

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
196
Barkod:
9786053272786
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası uygulamalarının reel ekonomiye yansıması, parasal aktarım mekanizması kanallarından biri olan banka kredi kanalı ile açıklanmaya çalışılmıştır.
Çalışmada Türkiye'de parasal aktarım mekanizması sürecinde banka kredi kanalının işleyişinin ve etkinliğinin ortaya konulması amaçlanmış, aynı zamanda TCMB tarafından uygulanan farklı para politikalarının reel sektör üzerindeki etkileri iktisat teorisi çerçevesinde yorumlanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın hipotezi banka kredi kanalı ile reel sektör üretim hacmi arasında ilişkiler kurmak ve iktisadi teorinin öngördüğü şekilde çalışıp çalışmadığını araştırmaktır. Bu çerçevede çalışma dört bölümden oluşmaktadır.
Çalışma banka kredi kanalına ilişkin kavramsal ve teorik çerçevenin detaylı şekilde ele alınması, banka kredi kanalının etkinliği ölçülürken diğer yapılmış çalışmalardan farklı olarak çok daha uzun bir dönemi kapsaması, söz konusu dönemde 2001 ve 2008 yıllarında yaşanan iki farklı ekonomik krizi barındırması ve bu çerçevede TCMB para politikası uygulamalarının sonuçlarının incelenmesi nedenleriyle önem arz etmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Parasal Aktarım Mekanizmasına İlişkin Kavramsal ve Teorik Çerçeve
.
Para Politikası Uygulamaları ve Parasal Aktarım Mekanizması ile Etkileşimi
.
Türkiye'de Kredi Kanalının İşleyişi
.
Bankacılık Sektörü Açısından Bir Uygulama