Türkiye'de Özel Eğitim Alanında Geliştirilen ve Uyarlanan Ölçme Araçları (2 Cilt) Prof. Dr. Sema Kaner, Hatice Bayraklı, Doç. Dr. İbrahim H. Diken, Seçil Çelik  - Kitap

Türkiye'de Özel Eğitim

Alanında Geliştirilen ve Uyarlanan Ölçme Araçları (2 Cilt)

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
951
Barkod:
9786054515271
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, öncelikle özel eğitim ve eğitim alanında ülkemiz araştırmacıları tarafından geliştirilmiş ve uyarlanmış ölçekleri sunmayı amaçlamaktadır. Özel eğitim, pek çok alanla ilişki içerisindedir. Eğitim, psikoloji, çocuk gelişimi, psikolojik danışma ve rehberlik, ölçme ve değerlendirme bunların en başta gelenleridir. Özel eğitim araştırmaları için geliştirilen ve/veya uyarlanan ölçme araçları bu alanlardan ayrı olarak düşünülemez. Bu nedenle, kitapta yer alan araçların bazılarının söz edilen alanlarla örtüşmesi şaşırtıcı değildir.
Buna bağlı olarak, okuyucu, kitapta yer alan bazı ölçeklerin özel eğitim ile doğrudan ilişkili olmadığını görecektir. Örneğin, Beck Umutsuzluk Ölçeği ve benzeri bazı ölçekler, yetersizliği olan bireylerden elde edilen veriler ile geçerlikleri ve güvenirlikleri sınandığı için kitapta yer almıştır. Kitapta toplam 264 ölçek yer almaktadır. Bunların 119'u Türkiye'de geliştirilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler