Uluslararası Lojistik Doç. Dr. Orhan Çağlayan  - Kitap

Uluslararası Lojistik

1. Baskı, 
Mayıs 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
222
Barkod:
9786055437886
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Ulaşım ve iletişimde meydana gelen iyileşmeler, beraberinde, üretim miktarının artması, farklı pazarlara alıcı ve satıcı olarak girebilmenin kolaylaşması ve müşteri memnuniyetinin ön plana çıkması, teslimat, sipariş stok vb. uygulamaların önemini artırmış, bunun sonucunda lojistik sektörü hızla gelişmiş ve genişlemiştir.
Lojistikte yaşanan bu gelişmelere paralel olarak uluslararası lojistikte de önemli aşamalar kat edilmiştir. Piyasaların bu beklentileri, bilimsel olarak da lojistiğin incelenmesini zorunlu kılmakta, bilimsel alt yapı konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Üniversitelerde lojistik bölümleri açılmakta, lojistik dersleri farklı programların müfredatına girmektedir.
Bu çalışma üniversitelerde Uluslararası Lojistik adıyla okutulan derslerde kaynak kitap olarak kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Bu nedenle genel kabul görmüş müfredat ve bilimsel gereklilikler göz önünde bulundurularak konular ve sıralama belirlenmiştir. Eser ayrıca lojistik konusu ile ilgilenenlere, reel sektör temsilcilerine ve araştırmacılara da hitap edecek şekilde, derli toplu, rahat okunabilir ve kolay anlaşılabilir bir üslupla sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Lojistiğe Giriş ve Uluslar arası Lojistikte Temel kavramlar
.
Uluslar arası Lojistik Araçları ve Kapasite
.
Uluslararası Lojistik Modları
.
Uluslararası Lojistikte Teslim Şekilleri
.
Uluslararası Lojistikte Ödeme Şekilleri
.
Serbest Bölge ve Antrepo
.
Freight Forwarder (Taşıma İşlemleri Komisyoncusu ve Konşimento)
.
Gümrük
.
Sigorta
.
Lojistikte Yeni Uygulamalar