Gelişmekte Olan Ülkelerde Yabancı Banka Girişlerinin Finansal Gelişme ve Büyüme Üzerine Etkisi Panel Veri Analizi Dr. Oğuzhan Şengül  - Kitap

Gelişmekte Olan Ülkelerde Yabancı Banka Girişlerinin Finansal Gelişme ve Büyüme Üzerine Etkisi

Panel Veri Analizi

1. Baskı, 
Ağustos 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
178
Barkod:
9786257855310
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma gelişmekte olan ülkelerde finansal gelişme ve büyüme üzerine yapılan bir çalışma olduğu için ve kullanılan verilerin 2001-2015 yılları arasında kullanılması açısından ve çalışılan ülkelerin Latin Amerika ve Asya ülkeleri olması hasebiyle bu konuda yapılan çalışmalar içerisinde orjinalliğini korumaktadır.
Çalışmanın teorik kısmında temel kavramlardan bahsedilmesi ve bu kavramlar hakkında genel bir kanaat oluşturulmasının amaçlanması sebebiy¬le bir sınırlandırılma yapılarak 1950 yılından itibaren finansal sistem ve ekonomik büyüme hakkında literatürden faydalanılmış. Ayrıca yine teorik kısımda bulunan yabancı banka girişleri ve etkileri ile literatür değerlendirilmesi bölümlerinde de hem yabancı banka girişlerinin 1990'lardan sonra dünya üzerinde etkisinin artması, hem de yapılmış olan benzer çalışmaların 1990'dan sonra literatürde yer alması sebebiyle bir kısıtlamaya gidilerek 1980 sonrası çalışmalara yer verilmiş. Çalışmanın uygulama bölümünde ise konunun tamamen özgün olması ve bu sebepten dolayı gelişmekte olan ülkeler ile ilgili 2001 yılı öncesi büyüme üzerine verilerin bulunması ancak finansal gelişme üzerine verilerin bulunamaması sebebiyle bir kısıtlamaya gidilmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finans Sistemi ve Ekonomik Büyüme
.
Yabancı Bankacılık ve Yabancı Banka Girişleri
.
Yabancı Banka Girişlerinin Makro Ekonomi Üzerine Etkileri
.
Model ve Uygulaması