Radyoaktif Atık Yönetimi Doç. Dr. Ahmet Erdal Osmanlıoğlu  - Kitap

Radyoaktif Atık Yönetimi

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
218
Barkod:
9786051338903
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
168,00
İndirimli (%10):
151,20
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gelişen toplumlarda yaygın ve etkili olarak faydalanılan nükleer uygulamalar, nükleer enerjiyi toplumsal gelişme sürecinin bir parçası haline getirmiştir. Bu düzeyde kullanılan bir kaynağın insan ve çevresi ile etkileşimi yeterince bilinmemektedir. Bu çerçevede ortaya çıkan bu kitap sadece nükleer enerji mühendislerinin veya nükleer fizikçilerin değil, nükleer tıp ve nükleer uygulamalar yapan mühendislerin faydalanacağı bir kaynak niteliğindedir. Çevre Bilimleri ve Mühendisliği alanında ise özellikle eksikliği duyulan nükleer ve radyoaktif atıklar konusundaki kaynak arayışlarına cevap verebilecek niteliktedir.
Uygulamalarla da desteklenen bu kitap, konu hakkında doğru bilgiye ulaşmak isteyen okuyucular, nükleer alanla ilgili ders alan öğrenciler, bilimsel çalışma yürüten akademisyenler ve aynı zamanda fiilen bu alanda çalışanlar için de oldukça faydalı bilgiler içermektedir.
Bu kitabın teorik ve pratik anlamda içeriğini oluşturan bilgiler nükleer alanın toplumu ve çevreyi ilgilendiren en önemli konusu olan “Radyoaktif Atık Yönetimi”nin anlaşılmasını sağlayacaktır.