İç Mimarlıkta Yapı Bileşenleri ve Nesneler Graeme Brooker, Sally Stone  - Kitap

İç Mimarlıkta Yapı Bileşenleri ve Nesneler

1. Baskı, 
Ağustos 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
184
Barkod:
9789750406638
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
425,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Literatür® İç Mimarlık Temelleri Dizisi’nin dördüncü kitabı olan Yapı Bileşenleri ve Nesneler’in odak noktası, soyut bir şeyin vazgeçilmez niteliği olan bileşenler ve görülüp dokunulabilen maddi şeyler olan nesnelerdir.
Yapı Bileşenleri ve Nesneler adlı kitabın amacı iç mekân tasarımı uygulamaları üzerine kapsamlı, net ve aydınlatıcı bir kaynak oluşturmaktır. Kitabın bölümleri yapı bileşenlerini ve nesneleri içlerinde bulundukları mekânların tasarımına ve bağlamına göre tartışmıştır. İşlevle ilgili malzemeler, ölçek ve iç mekân ile nesne arasındaki ilişkiyi inceleme yöntemleri iç mimarlık bölümlerinde eğitim alan öğrencilere bir rehber oluşturacak şekilde açıklanmıştır. Ana metni takip eden sözlük de konuyla ilgili terminolojiye ayrıca değinmiştir.
Kitapta nesnelerin tasarım ilkeleri, iç mekânda konumlandırılmaları, karakter, mekân algısı, ritim, ölçeği ifade etmek, bileşenler ve nesnelere uygun ve belirgin niteliklerin nasıl ortaya çıkarılacağı tartışılıyor. Yapı Bileşenleri ve Nesneler, hem öğrencilere hem de pek çok sektörde iç mekan tasarımı ve iç mimarlıkla ilgilenen profesyonellere hitap eden, temel bir kaynak.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Nesnelerle Çalışmak
.
Yeni İç Mekânda Nesneler
.
Mevcut Yapıdaki Nesneler
.
Uyumlu Nesneler
.
Otonom Nesneler: Tek Başına Ayakta Dur
.
Yapım Yöntemleri