Öğretmen Adayları İçin KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular (Tamamı Çözümlü) Kolektif  - Kitap
Öğretmen Adayları İçin

KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular

(Tamamı Çözümlü)

11. Baskı, 
Mayıs 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
312
Barkod:
9786055885557
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Diğer bütün sınavlarda olduğu gibi KPSS'ye hazırlanan öğretmen adayları da geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını incelemekte, bu soruları çözmekte ve eksik oldukları konulara yönelik olarak çalışmalarını hızlandırmaktadırlar. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularına kısmen KPSS hazırlık kitaplarında yer verilmektedir. Ancak 2001 yılından itibaren yapılmaya başlanan bu sınavlarda sorulan soruların ve çözümlerinin tamamının bulunduğu ve konularına göre düzenlendiği bir kaynak bugüne kadar yayımlanmamıştır.
Bu amaçla hazırlanan kitapta, 2001 yılından başlayarak 2011 yılına dahil yapılan tüm KPSS Eğitim Bilimleri sınavlarında sorulan sorulara yer verilmiştir. Sorular ilk olarak sekiz ana başlık altında toplanmış (Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Rehberlik, Eğitim Bilimine Giriş, Sınıf Yönetimi, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Ölçme ve Değerlendirme), ardından her bir başlık konularına göre ayrılmış, yıl yıl sıraya dizilmiş ve her bir sorunun altına açıklamalı cevabı yazılmıştır. Örneğin; “Gelişim Psikolojisi” önce alt başlıklarına ayrılmış (Gelişimin Temel Kavramları, Gelişimin Temel İlkeleri, Gelişimin Dönemleri ve Gelişim Görevleri…) ardından, bu konulara ilişkin sorular 2001 yılından başlayarak 2011 yılına kadar arka arkaya sıralanmış ve her bir sorunun altına açıklamalı cevabı yazılmıştır.
Bu anlamda; KPSS Tamamı Çözümlü Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular kitabımız, hem öğretmen adayları için hem de bu sınavlara dönük eğitim yapan kurs ve dershanelerde görev yapan öğretmenler için önemli bir rehber kitap niteliğindedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gelişim Psikolojisi
.
Öğrenme Pisikolojisi
.
Rehberlik
.
Program Geliştirme
.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
.
Ölçme ve Değerlendirme