Bitki Fizyolojisi Prof. Dr. Suna Bozcuk  - Kitap

Bitki Fizyolojisi

4. Baskı, 
Ocak 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
213
Barkod:
9789757527787
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bitki Fizyolojisi, bitkilerin, yaşamları boyunca cereyan eden çeşitli yaşamsal olayların belirti ve nedenlerini inceleyen bir bilimdir. Bitkilerde cereyan eden yaşamsal olaylar ise, hücrenin canlı maddesindeki kimyasal ve fiziksel değişimlerin bir sonucudur. Şu halde, daha genel bir ifadeyle, canlılarda meydana gelen fiziksel ve kimyasal değişimler sonunda beliren yaşamsal olayları fizyolojik olaylar diye tanımlayabiliriz.
Bu fizyolojik olayların bitkilerde nasıl ve niçin belirdikleri sorusuna ise Bitki Fizyolojisi cevap vermeye çalışır ve böylece Bitki Fizyolojisi, fizyolojik olaylar için yürürlükte olan kanun ve prensipleri ortaya koyar. Bu kanun ve prensipler ortaya konurken hiç kuşkusuz büyük ölçüde fizik ve kimya kanunlarından yararlanılır. Bu ise fizyolojinin fizik ve kimya ile ne denli yakın bir ilişkisi olduğunu ortaya koyar.
Zaten yukarıda da fizyolojik bir olayın canlı hücrede meydana gelen fiziksel ve kimyasal değişimler olduğunu belirtmiştik. Bundan da fizyolojik bir olayın açıklanmasında kimya ve fiziğin temel kanunlarının yürürlükle oldukları anlaşılır. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki Bitki Fizyolojisinin tıpkı kimya ve fizik bilimleri gibi kantitatif (nicel) sonuçlara dayanan bir bilim olması nedeniyle biyolojide Özel bir önemi vardır. Çünkü bitki fizyologları, sadece tanımlayıcı açıklamalarla yetinmeyip mutlaka olayları kantitatif değerlerle açıklamak zorundadırlar.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Difüzyon, Osmosiz ve Şişme Olayları
.
Bitkilerde Su Kaybı
.
Bitki – Toprak – Su İlişkisi
.
Madensel Tuzların Alınması ve Kullanılması
.
Fotosentez
.
Kemosentez
.
Azot Metabolizması
.
Solunum