Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na Göre Hakem Kararlarının İptali Dr. Seyhan Selçuk  - Kitap
Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na Göre

Hakem Kararlarının İptali

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
406
Barkod:
9786050502930
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
4686 sayılı Milletlerarası Tahkim Kanunu (MTK) ile 2001 yılında Türk Hukukuna giren değişiklikler, o güne kadar 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu (HUMK) çerçevesinde bilinen/alışılan kalıpları aşmanın ilk adımını oluşturmuştur. Hakem kararlarına karşı iptal davası açılması yolu MTK ile mevzuatımıza dahil olmuştur. Nitekim bundan önce hakem kararlarının temyizi söz konusu idi. Yaklaşık on yıl süren bu deneyimin ardından bu kez 1 Ekim 2011 yılında yürürlüğe giren HMK, iç (yerli, ulusal) tahkim bakımından MTK'ya paralel hükümler getirmiştir. Böylece MTK ile başlayan süreç, HMK m. 407 - 444 hükümleri ile devam etmiştir.
"Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na Göre Hakem Kararlarının İptali", bu yeni hükümlerin kuşkusuz en önemlilerinden birisidir. Yukarıda belirtildiği üzere, ilke olarak HMK'nın tahkim hükümleri MTK'yı izlemekle birlikte, ondan ayrılan yönleri de mevcuttur. Bu bakımdan hakem kararlarının iptali konusu da özel bir önem taşımaktadır. MTK ve HMK'nın bu konudaki hükümleri pek çok ortak yön taşımakla birlikte, HMK m. 439 hükmü, birçok bakımdan MTK'dan bağımsız bir incelemeyi gerektirmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İptal Davasının Amacı, Hukuki Niteliği ve İptal Sebepleri
.
İptal Davasına İlişkin Usul Hükümleri, İptal Davasının Sonuçları ile İptal Davasına İlişkin Hükümlerin Zaman Bakımından Uygulanması
Kitapla İlgili Kategoriler