Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak yada Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak Suçu Dr. Soner Hamza Çetin  - Kitap

Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak yada Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak Suçu

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
239
Barkod:
9786051681832
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma esas itibariyle, dört ana bölümden oluşmaktadır.
Çalışmanın birinci bölümünde 6545 sayılı Kanun ile değişiklik yapılmadan önceki TCK m. 191 hükmü ele alınmış, bu bölümde önceki düzenleme sırasında ortaya çıkan bazı sorunlar üzerinde Özellikle durulmuştur. İncelemenin ikinci bölümünde, bu suç ile korunan hukuki yarar ve suçun maddi unsurları, üçüncü bölümünde ise suçun özel görünüş biçimleri ve suça etki eden nedenler ele alınmıştır.
Çalışmanın dördüncü ve son bölümünde ise yargılama, suçun yaptırımı, görevli ve yetkili mahkeme ile suç zamanaşımı ve 6545 sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesi ile, bu suç bakımından devam eden kovuşturmalar konusu irdelenmiştir.
İnceleme konusu suç bakımından, yürütülmekte olan soruşturmaların sayısı ve açılmış davalar dikkate alınarak, tatbikattan gelecek olan taleplerin karşılanabilmesi bakımından, mümkün olduğu kadar fazla sayıda Yargıtay kararına yer verilmeye çalışılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
6545 Sayılı Kanun İle Değişiklik Yapılmadan Önceki TCK M.191 Hükmü
.
Suç İle Korunan Hukuki Yarar ve Suçun Maddi Unsurları
.
Suçun Özel Görünüş Biçimleri ve Suça Etki Eden Nedenler
.
Yargılama, Suçun Yaptırımı, Görevli Ve Yetkili Mahkeme İle Suç Zamanaşımı ve Devam Eden Kovuşturmalar