Osmanlı Hukuku – Makaleler Prof. Dr. Fethi Gedikli  - Kitap

Osmanlı Hukuku – Makaleler

1. Baskı, 
Mayıs 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
240
Barkod:
9789755202259
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta yer verilen makaleler 16. asırdan başlayarak 20. asra kadar yayılan geniş bir zaman diliminde cereyan eden hadiseler ve müesseseleri ayrıntılarıyla ele almaktadır.
Osmanlı mahkeme kayıtları, başka bir deyişle Şer'iyye Sicilleri kullanılarak yazılan bu makaleler her dönem güncelliğini korumaktadır. Böylece hem uzmanları hem de Osmanlı Hukukuna veya umumi olarak Osmanlı tarihine ilgi duyan meraklıları, hem de Hukuk Fakültelerimizin Türk Hukuk Tarihi dersini okuyan talebeleri - öğrencileri, hem birbiriyle ilgili hem de ilgisiz ancak ilginç olduğuna inandığımız sekiz makaleyi toplu olarak okuma fırsatını bularak Osmanlı Hukuku hakkında bazı kanatlere ulaşacaklardır.
Kitaptaki makaleler farklı tarihlere yayıldığı gibi farklı sahalara da yayılmışlardır. Burada kredi münasebetlerinden Türk Hukuk Tarihi araştırmalarına kadar geniş bir yelpazede para vakıfları, sosyal ve hukuki hayat, hasta ve hekim ilişkileri, deniz taşımacılığı ve onda başvurulan taşıma usulleri, çevreyi temiz tutma kararlılığı ve bunu gerçekleştirme için getirilen ağır yaptırımlar, Tanzimattan sonraki büyük reform döneminde Fransız örneği üzerinden kurulandevlet kurulu - Şura-yı Devlet çeşitli cepheleriyle inceleme konusu yapılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)